prijsvraag
Eddy Walsh

Hoofdschuddend staan de doktoren aan het bed van Eddy Walsh.
Met een snelheid van 165 kilometer per uur is de bijna tienjarige jongen na schooltijd bij het oversteken van de straat door een automobilist geschept.

,,Er is geen enkele hoop op herstel of overleven” krijgen zijn ouders te horen. Na vijf dagen in coma te hebben gelegen en door veel schroef- en naaiwerk weer in elkaar te zijn gezet, gebeurt een wonder.
Hij herstelt en sindsdien is elke dag voor deze zanger Eddy Walsh als het ware ’gevonden’.

Als de Zaankanter 14 jaar is, laat presentator Jacques d’Ancona bij een karaoke Firatoshow in Amsterdam waaraan Eddy deelneemt, weten veel in zijn showbizzverrichtingen te zien.
Het advies is vooral in het vak door te gaan.
Na zijn schoolperiode begint Eddy Walsh als zogenaamde varensgezel, oftewel krullenjongen, bij een houtbedrijf.
Tijdens het opruimen van vette smeerolie van de machines en rotzooi die anderen achterlaten, traint hij ondertussen de stembanden, tot groot plezier van zijn collega’s.
Bij elke gelegenheid springt hij op tafels en stoelen.
Iedereen in zijn naaste omgeving weet dat in Eddy een
aankomend bekende Nederlandse artiest huist. Het moet er alleen nog even uitkomen.
Zijn eerste singel kwam twee jaar geleden op de markt, "naar mijn zin". Giga succes in het kroegen wezen en Eddy krijgt het steeds drukker in heel Nederland. Ook met "Hoppa" , een gezellig sirtaki-nummer, zet hij menige kroeg mee op z`n kop en het "Vrolijke kosterlied" 2001 werd geboren.

De nu inmiddels 33 jarige zanger zingt 8 dagen in de maand bij het bekendste en leukste/gezelligste feest café in Nederland, Café Bolle Jan.

Dat doet hij nu alweer drie jaar en met veel overgave;
"Het is altijd weer fijn om zo`n café heen en weer te zien gaan en de mensen te kunnen laten genieten van iets wat ik gewoon zomaar gekregen heb", aldus Eddy. Ik ben blij en gelukkig als ik mijn ding kan doen en de mensen een fijne avond kan bezorgen waar ze nog lang over praten.
Ik voel me helemaal op mijn plek in café Bolle Jan tussen de gezellige Amsterdamse vrolijkheid en het is nog altijd een feest om daar te zingen. Aldus de zanger zelf.
 
Boekingen Eddy Walsh

EDDY WALSH PRODUCTIONS
Tel: 075-6411957
Mobiel: 06-53323115
Website: www.eddywalsh.nl