prijsvraag

Tom Haver

Op 17 maart 1976 kwam Tom ter wereld in Callantsoog in het topje van Noord-Holland. Van jongs af aan vindt Tom zingen al een heerlijke bezigheid en doet het dan ook altijd vol overgave. Op 10 jarige leeftijd staat Tom voor het eerst op de planken als “troubadour” tijdens de eindmusical van zijn lagere school.

Na eerst de havo afgemaakt te hebben in Den Helder besluit hij om te gaan studeren op de hogere hotelschool in Leeuwarden. Om zijn studie te kunnen betalen neemt Tom diverse baantjes. Hij werkt onder andere als lifeguard, gaat werken in de vliegerwinkel en begint daarna als barkeeper en gastheer in de Vijverhut.

Tijdens zijn hele studieperiode komt het zingen wat meer op de achtergrond, het werk in de horeca en studeren nemen veel tijd in beslag. Daarnaast krijgt hij de kans om als dj aan het werk te gaan in Dancing de Vijverhut in Callantsoog.

Nadat zijn studie is afgerond gaat Tom aan het werk in Bob’s party palace uitgeest. Hij verhuist hiervoor naar Haarlem en dit werk doet Tom 2 jaar lang met veel plezier. Omdat Tom slecht stil kan zitten besluit hij dat het tijd wordt om te kijken of er met zingen niet meer te doen is. In de skihut in Rotterdam wordt hij spontaan aangenomen als zanger. Tom staat hier anderhalf jaar 5 dagen in de week als vaste zanger. Hij blijft nog wel actief als Dj in Bob’s. Als afsluiting van deze periode gaat Tom als dj/zanger een zomer lang knallen op Chersonissos, Kreta.

Na deze feest periode keert Tom in 2004 terug naar bobs om daar als manager zijn werk te gaan doen. Het werd nou toch wel eens tijd om voor zekerheid en een vaste baan te kiezen vond hij. Hoewel het werk wat hij doet allemaal heel erg leuk is worden de kriebels om weer te gaan zingen niet minder maar met de dag erger. In 2006 krijgt hij de kans om samen met 2 oude collega dj’s een cd op te nemen. De single komt in de top 20, de clip komt op TMF en de Jumping Jacks zijn een feit! Tom besluit om zich vanaf dit moment helemaal te focussen op muziek.

Sinds 2006 is hij als zanger een vast onderdeel van het entertainment team in Bob’s. Daarnaast kun je hem nu al 3 jaar iedere winter in de Oostenrijkse skigebieden vinden waar hij staat te zingen en te draaien.

Op een avond stappen in café bolle Jan waar hij een paar nummers mocht zingen werd hij gevraagd om af en toe ook eens in bolle Jan te komen zingen. Deze eer en kans grijpt hij dan ook met beide handen aan en inmiddels staat Tom ook als een van de vaste artiesten op het podium in Bolle Jan.
 
Voor boekingen van Tom Haver:

Haver Music & management
De leyen 4
1759 XH Callantsoog
Tel: 0224-751344
Mobiel: 06-41393845
e-mail: info@havermusic.nl
Website: www.havermusic.nl